10. ULUSLARARASI BALKAN EĞİTİM VE BİLİM KONGRESİ MAKEDONYA’NIN OHRİD ŞEHRİNDE DÜZENLENDİ…

17-19 Eylül 2015 tarihinde Makedonya’nın Ohrid şehrinde 10. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi gerçekleştirildi.
Kongreye, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Makedonya Üsküp Kiril-Metodius Üniversitesi St. Kliment Ohridski Eğitim Fakültesi, Hırvatistan Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bulgaristan Stara Zagora Trakia Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden öğretim üyelerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden de akademisyenler katıldı.
Üç gün süren kongre 17 Eylül 2015 Perşembe günü saat 10:00'da Ohrid'de açılış töreniyle başladı. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi’nin açılışında; Ohrid Kiril-Metodius Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vlado TIMOVSKI, Dekanımız Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK, Stara Zagora Trakia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Krasimira MUTAFCHIEVA ve Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ivan PRSKALO birer konuşma yaptılar. Dekanların konuşmalarının ardından Ohrid Kiril-Metodius Üniversitesi Rektörü Prof. Velimir STOJKOVSKİ kongrenin başarılı geçmesi temennilerini ileten ve katılımcıları selamlayan bir konuşma yaptılar. Ayrıca Makedonya TV 1 kanalı Dekanımız Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK ile kongre hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.
Kongrede ülkemizin çeşitli üniversitelerinden ve Eğitim Fakültemizden çok sayıda akademisyen bildirilerini sundu.
Balkan Eğitim Fakültelerinin ortaklaşa yürüttükleri kongrelerin on birincisinin Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 2016 yılı sonbaharında düzenlenmesi karara bağlandı.
Bu içerik 28.09.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 739 kez okundu.