2017-2018 ÖZEL YETENEK SINAVLARI

KONTENJANLAR

• MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI: 30

• RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI: 30

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA FAKÜLTEMİZİN GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ VE RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALLARINDA UYGULANMAKTA OLAN PROGRAMLARINDA ÖĞRENİM GÖRMEK ÜZERE “ÖZEL YETENEK SINAVLARI” İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR AŞAĞIDADIR.

AÇIKLAMALAR/KOŞULLAR

ORTAK HÜKÜMLER

1.ÖN KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER

1.1. BAŞVURULAR

1.1.1. MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI İÇİN ÖN KAYIT TARİHLERİ

07-13 TEMMUZ 2017 MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE ELEKTRONİK ORTAMDA (İNTERNET BAŞVURUSU) YAPILIR.

1.1.2. RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI İÇİN ÖN KAYIT TARİHLERİ

1.2. İNTERNET BAŞVURUSU

ADAYLAR, EĞİTİM FAKÜLTESİ WEB ADRESİ
OLAN HTTP://EGİTİMFAK.TRAKYA.EDU.TR ÜZERİNDEN YAYINLANACAK ELEKTRONİK BAŞVURU SİSTEMİNDE İSTENİLEN TÜM BİLGİ VE BELGELERİ ELEKTRONİK ORTAMA YÜKLEYEREK BAŞVURU YAPACAKTIR. ADAYIN BELİRTTİĞİ EPOSTA ADRESİNE GÖNDERİLEN ONAY EPOSTASI İLE ÖN KAYIT BAŞVURUSU SONUÇLANACAKTIR.

1.3. BAŞVURU ŞARTLARI

1.3.1. MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

MESLEK LİSELERİ, ÖĞRETMEN LİSELERİ, GÜZEL SANATLAR LİSELERİ VE GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNİN MÜZİK, SANAT (MÜZİK) ALAN/KOL/BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLAN ADAYLARDAN BAŞVURACAKLARIN 2017 YGS PUAN TÜRLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN  200 VE DAHA FAZLA YGS PUANI ALMALARI GEREKİR.

YUKARIDA SÖZÜ EDİLENLER DIŞINDAKİ ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEN BAŞVURACAK ADAYLARIN 2017 YGS PUAN TÜRLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN  200 VE DAHA FAZLA YGS PUANI ALMALARI GEREKİR.

1.3.2. RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

MESLEK LİSELERİ, ÖĞRETMEN LİSELERİ, GÜZEL SANATLAR LİSELERİ VE GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNİN RESİM, SANAT, SANAT (RESİM), GRAFİK ALAN/KOL/BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLAN ADAYLARDAN BAŞVURACAKLARIN 2017 YGS PUAN TÜRLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN 180 VE DAHA FAZLA YGS PUANI ALMALARI GEREKİR.

YUKARIDA SÖZÜ EDİLENLER DIŞINDAKİ ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEN BAŞVURACAK ADAYLARIN 2017 YGS PUAN TÜRLERİNİN HERHANGİ BİRİNDEN 180 VE DAHA FAZLA YGS PUANI ALMALARI GEREKİR.

2. ÖZEL YETENEK SINAVI

2.1. MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

ADAYLAR BAŞVURACAKLARI ALANA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMALARI ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİNDE BULABİLİRLER.

2017 MÜZİK YETENEK SINAVINDA ÇALGI VE SES ALANLARINDA TEMEL ÖLÇÜM ARACI OLARAK KULLANILACAK ZORUNLU ESERLER, 16 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ İNTERNET SAYFASINDA DUYURULACAKTIR.

2017 MÜZİK YETENEK SINAVINA ÖN KAYIT SÜRECİNİ İNTERNETTEN TAMAMLAMIŞ VE BAŞVURULARI KABUL EDİLMİŞ ADAYLARIN SINAV GÜN VE OTURUM BİLGİLERİ, 14 TEMMUZ 2017 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ İNTERNET SAYFASINDA YAYINLANACAKTIR.

TARİH: 17-18 TEMMUZ 2017

YER: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSMAİL HAKKI TONGUÇ YERLEŞKESİ

SINAV, GÜNDE İKİ OTURUM OLMAK ÜZERE, SABAH 08:30’DA; ÖĞLEDEN SONRA İSE SAAT 13:00’TE BAŞLAYACAKTIR. ADAYLAR, SINAV GÖREVLİLERİNİN SINAVLA İLGİLİ TAKİPLERİNİ SAĞLAMAK ÜZERE SINAV ALANINDA BULUNMAK ZORUNDADIRLAR. BU SINAVA (HANGİ ÖZÜR TÜRÜ OLURSA OLSUN) HERHANGİ BİR ÖZÜR NEDENİYLE GİREMEYEN ADAYLAR TÜM SINAV HAKLARINDAN VAZGEÇMİŞ SAYILIRLAR.

2.2. RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

2017 RESİM-İŞ EĞİTİMİ YETENEK SINAVINA ÖN KAYIT SÜRECİNİ İNTERNETTEN TAMAMLAMIŞ VE BAŞVURULARI KABUL EDİLMİŞ ADAYLAR 14 TEMMUZ 2017 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ İNTERNET SAYFASINDA YAYINLANACAKTIR.

YAZILI VE ÇİZİM VEYA BOYA UYGULAMALI SINAVLARA BAŞLAMADAN ÖNCE, SALON GÖREVLİLERİ TARAFINDAN ADAYLARIN KİMLİK DENETİMLERİ YAPILIR. KAĞIT TESLİMİ SIRASINDA, ADAYLARA AİT SINAV EVRAKI ÜZERİNDE BULUNAN TÜM KİŞİSEL BİLGİLER (AD-SOYAD, NUMARA VB.) SALON GÖREVLİLERİ TARAFINDAN GÖRÜLMEYECEK ŞEKİLDE KAPATILARAK TESLİM ALINIR.

2.2.1. BİRİNCİ AŞAMA ELEME SINAVI

TARİH: 17 TEMMUZ 2017

SAAT: 09:30

YER: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, KOSOVA YERLEŞKESİ, MEHMET AKİF ERSOY BİNASI

BİRİNCİ AŞAMADA YAPILACAK MODELDEN DESEN ÇALIŞMASI İÇİN 50X70CM. BOYUTUNDA DURALİTTEN RESİM ALTLIĞI, NUMARALI KURŞUN KALEMLER VE SİLGİ ÖĞRENCİ TARAFINDAN GETİRİLECEKTİR. ELEME SINAVI İÇİN; 50X70 CM. RESİM KAĞITLARI FAKÜLTE TARAFINDAN MÜHÜRLENEREK VERİLECEKTİR.

2.2.2. İKİNCİ AŞAMA SEÇME SINAVI

TARİH: 18 TEMMUZ 2017

SAAT: 09:30

YER: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, KOSOVA YERLEŞKESİ, MEHMET AKİF ERSOY BİNASI

İKİNCİ AŞAMADA YAPILACAK İMGESEL ÇALIŞMA İÇİN 50X70CM. BOYUTUNDA DURALİTTEN RESİM ALTLIĞI, NUMARALI KURŞUN KALEMLER VE SİLGİ ÖĞRENCİ TARAFINDAN GETİRİLECEKTİR. SEÇME SINAVI İÇİN; 50X70 CM. RESİM KAĞITLARI FAKÜLTE TARAFINDAN MÜHÜRLENEREK VERİLECEKTİR.

3. ADAYLARIN SINAVDA UYMASI GEREKEN KURALLAR

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN KİMLİK VE SINAV GİRİŞ BELGELERİNİ YANLARINDA BULUNDURMALARI GEREKMEKTEDİR. ADAYLARIN SINAV SALONLARINA ALINMA AŞAMASINDA YANLARINDA VE ÜZERLERİNDE CEP TELEFONU VE/VEYA ÇANTA VEYA ÇANTA İÇİNDE VEYA ÜZERİNDE HERHANGİ BİR KAYIT ARACI BULUNMAMALIDIR. SÖZ KONUSU DONANIMLARA SAHİP ADAYLARIN BU DONANIMLARINI EMANET EDEBİLECEĞİ BİR ORTAM BULUNAMAYACAĞINDAN, ADAYLARIN SORUMLU VE TEDBİRLİ DAVRANMALARI GEREKMEKTEDİR.

4. SINAVA İTİRAZ İLE İLGİLİ BİLGİLER

USULLERİ YÖNERGEDE AÇIKLANMIŞ OLAN İTİRAZ HAKKININ KULLANILABİLMESİ İÇİN ADAYLARIN, ZİRAAT BANKASI IBAN TR070001000097320802915108 NOLU EĞİTİM FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE HESABINA 100 TL YATIRMALARI VE BANKADAN ALACAKLARI DEKONTLARI, İTİRAZ DİLEKÇESİ EKİNDE BEYAN ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. SÖZ KONUSU DEKONTLARDA İTİRAZDA BULUNAN ADAYA İLİŞKİN AD, SOYAD VE ÜCRETİN 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI İTİRAZI İÇİN YATIRILDIĞI BİLGİSİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu içerik 21.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 7134 kez okundu.