5. ULUSLARARASI EĞİTİMDE ARAŞTIRMALAR KONGRESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI…

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.Yılı anısına Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği, Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) ve Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi ve Mükemmeliyet Dünya Konseyi işbirliğinde “Meeting the Opportunities and Challenges of Educational Research: Multidisciplinary Approach to Educational Research (Eğitim Araştırmalarının Zorlukları ve Fırsatlarıyla Karşılaşma: Eğitim Araştırmalarına Çok-Disiplinli Bir Yaklaşım)“ temalı 5. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi (ICRE 2015) 08-10 Ekim 2015 tarihlerinde Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezinde yapıldı.

08 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10:30’da Balkan Kongre Merkezi’nde Açılış Programı ile başlanan kongrede ilk olarak Trakya Üniversitesi tanıtım sunumu izlendi. Sunumun ardından Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Oda Müziği Orkestrası bir müzik ziyafeti sundu. Ardından Dekanımız Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK konuşmalarını yaptılar.

Dekanımız, kongremizi teşrifleriniz dolayısıyla hepinize hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyerek sözlerine başladılar. Ardından, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sayın Dekan Yardımcısının başkanlığını yaptığı ULEAD arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bu dizi kongrelerin beşincisinin Edirne’de yapılması karara bağlanmıştı. Bugün, ev sahipliği yapmaktan onur ve büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu kongrenin gerçekleştirilmesinde başta düzenleme ve sekreterya kurulları olmak üzere, idari ve akademik katkı sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Davetimize icabet edip gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen davetli konuşmacılarımıza, izninizle ayrıca teşekkür etmek ve saygılarımı sunmak istiyorum. Her biri, alanının duayenlerinden olan davetli konuşmacılarımızın engin bilgi ve tecrübelerinden istifade etmiş olacağız. Yararlı ve başarılı geçmesini dilediğim kongremizin düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladılar.

Konuşmalarının ardından Dekanımız ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL Kongrenin hatırasını yansıtan hediyeleri birbirlerine takdim ettiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL konuşmalarında, Trakya Üniversitesinin bünyesinden ortaya çıkmış bir Üniversite olarak oldukça sıcak karşılandıklarını belirtti. Sorunların çözülmesinde yol gösterici olmasını bekledikleri bu kongrenin düzenlenmesinde desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK’e ve Dekanımıza teşekkür ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, kongrede bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve bu kongrede üretilecek bilginin eğitimimize katkısı olacağının ifade ettiler. ‘Bilgiye ulaşımın kolaylaşması ile birlikte etik değerleri araştırmamız ve aktarmamız gerekiyor. Bilgiyi, etiği, sanatı ve güzeli birlikte geliştirebilmek için çalışıyoruz. İnsan sermayesi bizim en büyük gücümüz ve bu görevde eğitim fakültelerine büyük iş düşüyor.’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirmesinin ardından Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK’e plaket ve çini hediye etti.

Kongrenin ilk günkü davetli konuşmacıları Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) Başkanı Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK, Lancaster Üniversitesi Öğretim Üyeleri Keıth JOHNSON ve Helen JOHNSON eğitim fakültelerinin geliştirilmesi ve eğitim alanında günümüzde gelinen noktaları vurgulayan konuşmalarını yaptılar.

Kongrenin 09 Ekim 2015 tarihindeki ilk oturumunun davetli konuşmacıları Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa SAFRAN oldu. Her iki misafirimiz de Kongre Merkezi Salonun ilgi ile dinlediği ve vizyon geliştirici bulduğu konuşmalarını sundular.

Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN ve Prof. Dr. Mustafa SAFRAN, Ülkemizde akademisyenler, üniversiteler ve öğretmenlerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Ayrıca, Türkiye’de her geçen artan üniversitelilerin akademisyen, mezun ve adayların istihdamları konusundaki görüşlerini sundular. Prof. Dr. Mustafa SAFRAN, Trakya Üniversitesi’nin oldukça başarılı ve eğitimci yetiştirme konusunda oldukça önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK katılımlarından ötürü Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa SAFRAN’a teşekkür ederek plaket verdi.

Kongrede; Eğitim ve Teknolojide Yenilikler, E-içerik Yönetimi ve Geliştirilmesi, Eğitim: Yeni Eğilimler ve Deneyimler, Araştırmada Yeni Eğilimler ve Deneyimler, Yüksek Öğretim Öğretmen Yetiştirmede Güncel Sorunlar, Program Tasarlama, Eğitimde Akreditasyon ve Kalite ve Uluslararası Projeler konularını kapsayan bildirilerin sunulduğu kısım 10 Ekim 2015 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar sürdü. Kongrenin son gününde genel olarak kongre sürecini değerlendirmek maksadıyla gerçekleştirilen panel ve kapanış töreni yapıldı.
Bu içerik 13.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 574 kez okundu.