ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK (AUGMENTED REALITY) VE EĞİTİMDE KULLANIMI

FAKÜLTEMİZ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ’NÜN “TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI” DERSİ KAPSAMINDA, DANIŞMAN ÖĞRETİM ELEMANI YRD.DOÇ.DR. FATMA AKGÜN,  YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİMİZ EDA ATALAY VE LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZDEN SERGEN ALKAN, HANEFİ TAYFER, OSMAN BAŞ, AYTAÇ PEHLİVAN TARAFINDAN 20 OCAK 2017 PERŞEMBE GÜNÜ, SAAT 14.30’DA  EDİRNE LİSESİ KONFERANS SALONUNDA 9. VE 10. SINIF ÖĞRENCİLERİNE “ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK” KONULU BİR EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMİNERDE “ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK” İLE İLGİLİ TEORİK BİLGİLER VERİLDİ. TARİHÇESİ, KULLANIM ALANLARI GİBİ BİLGİLERİN YANI SIRA EĞİTİMDEKİ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI. TEORİK BİLGİLERDEN SONRA İSE YAZILIM ŞİRKETLERİ TARAFINDAN YAPILMIŞ HAZIR UYGULAMALAR VE ÖĞRENCİLERİMİZİN MOBİL PLATFORMLAR İÇİN PROGRAMLADIĞI UYGULAMALAR İLE BİLGİLERİN KALICILIĞI SAĞLANDI. UYGULAMALARIN GÖSTERİLDİĞİ SIRADA KONFERANS SALONUNDAKİ ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ FAZLASIYLA ARTTI. LİSEDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN DE SEMİNER BOYUNCA İLGİLİ OLDUĞU GÖZLEMLENDİ. SEMİNER SONUNDA İSE “ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK” UYGULAMALARININ, EĞİTİM PROGRAMLARINA ENTEGRE EDİLMESİNİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER. ÇÜNKÜ ÖZENLE HAZIRLANMIŞ “ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK” UYGULAMALARI, ÖĞRENMEDE ETKİLİLİK VE KALICILIK UNSURLARINA DİREKT ETKİ EDECEK NİTELİKTEDİR.
Bu içerik 24.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 205 kez okundu.