BAŞARILI BİR KONGREYİ DAHA GERİDE BIRAKTIK...

I. ULUSLARARASI BALKAN ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI KONGRESİ 04 MAYIS 2016 TARİHİNDE BALKAN KONGRE MERKEZİNDE BAŞLADI. AÇILIŞA REKTÖR PROF. DR. YENER YÖRÜK,  BÜYÜKELÇİ MURAT AHMET YÖRÜK, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DR. ERTUĞRUL TANRIKULU, REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. SÜLEYMAN PİŞKİN, EĞİTİM FAKÜLTESİ PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK, EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKAN VEKİLİ PROF. DR. İBRAHİM SEZGİN, AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI.

ETKİNLİKTE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU, MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. NABİ AVCI, SAĞLIK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU, GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ  VE AK PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ RAFET SEZEN’İN GÖNDERDİĞİ TELGRAFLAR OKUNDU.

AÇILIŞTA ÜNİVERSİTEMİZ TANITIM SUNUMU İZLENDİ VE ÜNİVERSİTEMİZ ODA ORKESTRASI VE EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÇOK SESLİ KOROSU KONSER VERDİ.

KONGRE BAŞKANI EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. HİKMET ASUTAY BİR KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ. DOÇ. DR. HİKMET ASUTAY KONUŞMASINDA KONGRENİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ.

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK YAPTIĞI KONUŞMASINDA KONGRENİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE BİRÇOK KİŞİ VE KURUMUN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARININ OLDUĞUNU SÖYLEYEREK KONGREYE SADECE ÜLKEMİZDEN VE BALKANLARDAN DEĞİL MACARİSTAN, ALMANYA, MISIR, SURİYE VE ORTADOĞU’DAN DA ÇOK DEĞERLİ 265 AKADEMİSYENİN KATILDIĞINI SÖYLEDİ. BU VESİLE İLE ULUSLARARASI BALKAN ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI KONGRESİ'NİN GELENEKSEL BİR HALE GELMESİNİ DİLEDİ.

KONUŞMASINDA ÜNİVERSİTEMİZİN KÖKLÜ VE ALTYAPISI GÜÇLÜ BİR KURUM OLDUĞUNU BELİRTEN REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. YENER YÖRÜK; EDİRNE’NİN, TÜRKİYE’NİN BALKANLARA AÇILAN KAPISI OLDUĞUNU İFADE EDEREK ÜNİVERSİTEMİZİN ÜLKEMİZE VE BALKANLARA BİLİM İNSANI YETİŞTİRDİĞİ SÖYLEDİ. REKTÖRÜMÜZ, BU KONGRENİN ALANINDA OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAĞINI VE EDEBİYAT ALANINDA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI OLDUĞUNU SÖZLERİNE EKLEDİ. REKTÖRÜMÜZ, BİR YANDA EDİRNE GİBİ TARİHTEN GÜÇ ALAN VE BALKANLARA AÇILAN BİR ŞEHİR, BİR YANDAN BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ'Nİ KURAN 34 YILLIK ÜNİVERSİTEMİZİN BİR ARAYA GELEREK BÖYLESİ ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA İMZA ATTIĞINI SÖYLEDİ.

REKTÖRÜMÜZ EDEBİYATIN BİR ALAN OLARAK İNSANLARA SINIRSIZ VE UFKU OLMAYAN BİR KAPI AÇTIĞINI BELİRTEREK “DÜNYADAKİ TÜM EDEBİYAT ÜRÜNLERİNİ YAZMAYA KALKSAK AĞAÇLARI KALEM, SUYU DA MÜREKKEP YAPSAK YİNE DE YETMEZ. EDEBİYAT; MEDENİYETİMİZİN TEMELİ, HAMURU, ÇEKİRDEĞİ, NÜVESİ VE MAYASIDIR. GÜÇLÜ BİR EDEBİYATINIZ VARSA ZOR ŞARTLAR ALTINDA YERİ GELDİĞİNDE  ZÜMRÜDÜANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNİZDEN DOĞARSINIZ. BU KONGRE İLE EDEBİYATIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ VURGULAMAMIZ GEREKİYOR. ÇOCUKLARA EDEBİYATI; ANA SÜTÜ GİBİ SICAK, DOĞAL, SEVGİ VE FEDAKARLIK İLE VERMEK GEREKİYOR. BALKANLARDA EDEBİYAT ALANINDA ORTAK BİR RİTİM YARATILIRSA, YENİ BİR SOLUKLA YENİ BİR BALKAN EDEBİYATI OLUŞTURULABİLİR. ÜNİVERSİTEMİZİN SLOGANI ‘GELECEĞE KÖPRÜ’ OLSA DA GEÇMİŞİMİZDEN, 1001 GECE MASALLARI’NDAN, DEDEM KORKUT HİKAYELERİ’NDEN GÜÇ AMALIYIZ.” DEDİ.

265 KATILIMCININ YER ALDIĞI KONGREDE 200 BİLDİRİ SUNULDU. AYRICA DAVETLİ KONUŞMACILAR VE BALKAN ÜLKELERİNİN ÜLKE TEMSİLCİLERİNİN MİSAFİR EDİLDİĞİ KONGREDE OTURUMLARA GÖSTERİLEN İLGİ DİKKATE DEĞER BİR DÜZEYE ULAŞTI.
Bu içerik 16.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 387 kez okundu.