BİR PSİKOSOSYAL ÇALIŞMA ÖRNEĞİ: SOMA KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

FAKÜLTEMİZ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI TARAFINDAN DÜZENLENEN PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ’UN KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI  “BİR PSİKOSOSYAL ÇALIŞMA ÖRNEĞİ: SOMA” KONULU KONFERANS 21 ARALIK 2015 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ MEHMET AKİF ERSOY KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM TARAFINDAN DÜZENLENEN “KONFERANS GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİĞE REKTÖR PROF. DR. YENER YÖRÜK, EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK, AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI.

ETKİNLİĞİN AÇILIŞ KONUŞMASINI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. OYA ONAT KOCABIYIK GERÇEKLEŞTİRDİ. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANI, PSİKOLOJİ BÖLÜM BAŞKANI VE TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ 13 MAYIS 2014 TARİHİNDE MANİSA’NIN SOMA İLÇESİNDE MEYDANA GELEN MADEN KAZASI İLE İLGİLİ TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ FAALİYETLERDEN BAHSETTİ. PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ KONUŞMASINA AFET KAVRAMINI İNCELEMEKLE BAŞLADI. SOMA’DA YAŞANAN MADEN KAZASI İLE İLGİLİ DURUMU AKUT DÖNEM, AKUT DÖNEM SONRASI VE İYİLEŞME/UYUM AŞAMASI OLARAK DEĞERLENDİREN PROF. DR. MALKOÇ PSİKOSOSYAL DÖNÜŞÜM PROGRAMLARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

ÜLKEMİZDE YAŞANAN VAN DEPREMİNDEN DE ÖRNEKLER PAYLAŞAN PROF. DR. MALKOÇ, AFET YÖNETİMİ KONUSUNDA ÜLKEMİZİN BİLGİ VE DENEYİMİNE DEĞİNDİ. PROF. DR. MALKOÇ AFET SONRASI TRAVMADAN ETKİLENENLER KONUSUNDA GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ÇALIŞMALARIN DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ OLMADIĞINI BELİRTİRKEN SİVİL TOPLUM KURUŞLARI İLE DEVLET KURUMLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

KONUŞMADAN SONRA PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ DİNLEYİCİLERİN SORULARINI YANITLADI.

ETKİNLİK SONUNDA REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. YENER YÖRÜK VE EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK PROF. DR. GÖKHAN MALKOÇ’A TEŞEKKÜR EDEREK GÜNÜN HATIRASINA HEDİYELER VERDİLER. ARDINDAN REKTÖRÜMÜZ VE DEKANIMIZ BÖLÜM HOCALARI İLE TOPLU FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER...
Bu içerik 22.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 570 kez okundu.