Edirne’den Van’a Engelleri Kaldıralım! Projesi Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Edirne’den Van’a Engelleri Kaldıralım!” projesini gerçekleştirdi.

Van Erciş’te bulunan Erciş Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan zihinsel engelli öğrencilere maddi ve manevi anlamda destek olmak için yardım projesi toplayan üniversiteli öğrenciler hazırladıkları kolileri Van’a gitmek üzere yola çıkardılar. Üniversiteli öğrencilerin Van’daki okula yardım yapmalarının sebebi ise 2011 yılında Van’da meydana gelen depremin acılarını silmek ve buradan oraya bir köprü kurmak. Proje danışmanı Öğretim Görevlisi Zübeyde Omurtay: “Bu projeye öğrencilerimin duyarlılığı sayesinde başladık.  İnternet üzerinden okulu bulduk ve telefonla onlara ulaştık. Okuldaki 35 öğrenciye bu kapsamda yardımda bulunacağız.” Dedi. Tüm Edirne halkının da destek olduğu bu projenin danışmanı Öğretim Görevlisi Zübeyde Omurtay, bu proje sayesinde orada yaşayan ancak imkanları kısıtlı olan engelli öğrencileri bir nebze de olsa mutlu etmeyi istediklerini dile getirdi. Omurtay: “Van’daki engelli öğrencilerin de burada abi ve ablalarının olduğunu maddi ve manevi anlamda yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla böyle bir proje hazırladık. Bu kapsamda 3 ay boyunca öğrencilerimle çalışmalar yaptık, kermesler düzenledik. Staja giden okullarda duyurular yapıldı. Kermeslerden elde edilen gelirlerle eksik kalanları giderdik. Omurtay, ayrıca projeye katkı veren herkese çok teşekkürlerini ifade etti.

Bu içerik 20.05.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1185 kez okundu.