EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ İLE OKUL DIŞI ÖĞRENME ÇERÇEVESİNDE GALA GÖLÜ MİLLİ PARKINDA ARAZİ ÇALIŞMASI YAPILDI

28,NİSAN 2017 GÜNÜ İÇİN OKUL DIŞI ÖĞRENME ÇERÇEVESİNDE PLANLANAN ÇALIŞMA , MATEMATİK VE FEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ  ÖĞRETİM ÜYESİ HASAN ÖZYILDIRIM , YRD. DOÇ. DR. HÜSNİYE DURMAZ , TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ  OLARAK YRD. DOÇ. DR.  MUSA ULUDAĞ , FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KAYA, YRD. DOÇ. DR.  NECMETTİN GÜLER VE  FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDEN 3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN 45 ÖĞRENCİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.
ÇALIŞMA ÖNCE  HİSARLITEPE’ DE BULUNAN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALLERİNE GİDİLEREK (HES)  BOREAS ENERJİ FİRMASINA AİT SANTRAL YETKİLİLERİNDEN  ÜRETİM GÜCÜ,  BÖLGENİN RÜZGAR POTANSİYELİ KULLANILAN TÜRBİNLER VE TEMİZ ENERJİ KAYNAĞI OLARAK RÜZGAR ENERJİSİ HAKKINDA BİLGİ ALINDI.  PLANLANAN PROGRAM ÇERÇEVESİNDE HİSARLITEPE DEN KUŞ BAKIŞI GALA GÖLÜ MİLLİ PARKI İNCELENDİ ÇALIŞMA SÜRESİNCE  YRD. DOÇ. DR. MUSA ULUDAĞ,  MERİÇ DELTASI VE İPSALA TAŞKIN OVASI VE ÇEVRESİNİN JEOLOJİK VE JEOMORFOLOJİK OLUŞUM ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI. DELTA’DA MEYDANA GELEN ARAZİ KULLANIMI DEĞİŞİMİ VE SONUÇLARI ÜZERİNDE DURDU. AYRICA BU SAHANIN ÜLKEMİZİN ÇELTİK ÜRETİMİNİN % 35’İNİ TEK BAŞINA SAĞLANDIĞINI BELİRTTİ. YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KAYA BÖLGEDEKİ KUŞ TÜRLERİ ÖZELLİKLERİ SINIFLANDIRILMASI, YAŞAM ALANLARI İLE GALA GÖLÜ MİLLİ PARKININ FAUNA ZENGİNLİĞİ VE EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDE DURDU. YRD. DOÇ. DR.  NECMETTİN GÜLER   BÖLGEDEKİ BİTKİ VE AĞAÇ  TÜRLERİ ÖZELLİKLERİ HAKKINDA UYGULAMALI OLARAK BİLGİ VEREREK GALA GÖLÜ MİLLİ PARKI ÖZELİNDE TRAKYA’NIN VE ÜLKEMİZİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ ÇARPICI ÖRNEKLERLE ANLATTI. AYRICA SAHADA YAŞANAN ÇEVRESEL SORUNLARA DA DEĞİNEREK ÖĞRETMEN ADAYLARIMIZI BİLGİLENDİRDİ. ÇALIŞMAYA KATILAN HOCALARIMIZ  ÇEVRENİN MİLLİ PARK OLARAK KORUNMASININ ÖNEMİNİ AYRI AYRI DİSİPLİN DALLARI AÇISINDAN ÖNEMİ  ÜZERİNDE DURDU. GÖZLEM VE İNCELEME GALA GÖLÜ MİLLİ PARK İÇERİSİNDE YERİNDE İNCELENDİ DÜRBÜN VE TELESKOPLARLA  KUŞ GÖZLEMİ YAPILDI. AYRICA BİTKİ TÜRLERİ ÖZELLİKLERİ YERİNDE İNCELENDİ.  ÇALIŞMANIN SON AŞAMASINDA İPSALA İLÇESİNE YENİ AÇILAN ALİ KUŞÇU PLANETARYUMUNA GİDİLEREK EVREN VE UZAY SİMÜLASYONLARI İZLENDİ VE UZAYIN SONSUZLUĞU GÖK CİSİMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALINDI VE EDİRNE MERKEZE  DÖNEREK AMAÇLANDIĞI ŞEKİLDE SONLANDIRILDI.
ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN PLANLANAN BU ÇALIŞMA EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN  YALNIZCA SINIFLARDA OLMAYACAĞINI GELECEĞİN ÖĞRETMENİ OLAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ MEZUN OLMADAN ÖNCE ALDIKLARI TEORİK BİLGİLERİN OKUL DIŞI ÖĞRENME İLE PEKİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ ÜZERİNDE DURULARAK BU TÜR ÇALIŞMALARIN DAHA SIK YAPILMASI DİLEĞİ İLE SONLANDIRILDI.
Bu içerik 02.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 168 kez okundu.