III. Özel Eğitim Sinema Günleri “En İyi Performans Ödülü” Sahibini Buldu

Eğitim Fakültesi Özel Eğitimi Bölümü tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen özel gereksinimli bireylerin konu alındığı filmlerin öğrencilerle buluştuğu Özel Eğitim Sinema Günleri çerçevesinde ilk defa bir sanatçımız “En İyi Performans” ödülüne layık görüldü. Eğitim Fakültesi öğrencileri arasında yapılan elemede, Babam ve Oğlum filminde hafif düzeyde zihin engelli bir bireyi canlandıran Yetkin DİKİNCİLER bu rolündeki başarısından dolayı birinci seçildi.

25 Nisan 2013 Perşembe günü Eğitim Fakültesi konferans salonunda ödülünü almak ve öğrencilerimizle söyleşi yapmak için bir araya gelen Yetkin DİKİNCİLER burada olmanın kendisini çok “özel” hissettirdiğini belirtti. Söyleşi öncesi kısa bir konuşma yapan Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selmin ÇUHADAR ise toplumda engellilere yönelik tutumların değiştirilmesinde bu tür filmlerin çok etkili olduğunu ayrıca Babam ve Oğlum filminde Yetkin DİKİNCİLER’in canlandırdığı Salim karakterinin engelli bireyler için en büyük endişelerden biri olan bağımsız yaşam konusunun ailenin, çevrenin desteğiyle birlikte aşılabileceğine çok güzel bir örnek olduğunu vurguladı.

Söyleşi sonrasında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK tarafından ödülünü alan Yetkin DİKİNCİLER’e başarılarının devamını diliyor, davetimizi kabul ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu içerik 26.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1349 kez okundu.