"KADIN OLMAK" PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA TOPLULUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN KADIN OLMAK İSİMLİ PANEL 09 MART 2016 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ MEHMET AKİF ERSOY KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. UZMAN PSİKOLOG IŞIL ALTINTAŞ UÇAR, KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU TEKİRDAĞ TEMSİLCİSİ MİNE ENGİN TEKAY, AVUKAT BEDİA MUTLU MİRZABEY’İN PANELİST OLARAK KATILDIĞI ETKİNLİĞİ YRD. DOÇ. DR. ASUDE MALKOÇ YÖNETTİ. PANELE REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. YENER YÖRÜK, EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK, AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI.

PANELİN AÇILIŞ KONUŞMASINI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. OYA ONAT KOCABIYIK GERÇEKLEŞTİRDİ.

PANELDE UZMAN PSİKOLOG IŞIL ALTINTAŞ UÇAR, KADINA ŞİDDETİN PSİKOLOJİK YÖNÜNÜN DEĞERLENDİRDİĞİ KONUŞMASINDA ŞİDDETİN SOSYAL, FİZİKSEL EKONOMİK VE CİNSEL BOYUTLARINA DİKKAT ÇEKTİ. PSİKOLOG IŞIL ALTINTAŞ UÇAR KONUŞMASINDA ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR İÇİN PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

AVUKAT BEDİA MUTLU MİRZABEY, KADINLARIN YAŞADIKLARI SORUNLARA İLİŞKİN MEDENİ HUKUKUMUZDA YER ALAN MADDELERİ DEĞERLENDİRDİ. SON YILLARDA KADINA ŞİDDET KONUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİLEN YASAL DEĞİŞİKLİKLERİN OLUMLU OLDUĞUNU SÖYLEYEN MİRZABEY, EDİRNE BAROSU OLARAK ŞİDDET GÖREN KADINLARA DESTEK VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU TEKİRDAĞ TEMSİLCİSİ MİNE ENGİN TEKAY, KONUŞMASINA SON GÜNLERDE KADIN CİNAYETLERİNE KURBAN GİDEN KADINLARIN FOTOĞRAFLARINI DAĞITARAK BAŞLADI. KADIN CİNAYETLERİNE KURBAN VERİLEN KADINLAR İLE İLGİLİ OLARAK BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLARAK NELER YAPTIKLARINI PAYLAŞAN TEKAY, SON YILLARDA GERÇEKLEŞEN KADIN CİNAYETLERİ İLE İLGİLİ İSTATİSTİKSEL BİLGİLER VERDİ.
KONUŞMALARIN ARDINDAN PANELİSTLER KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADILAR.

PANEL SONUNDA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALİ İHSAN ÖBEK PANELİSTLERE PLAKET VERDİ. REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. YENER YÖRÜK KATILIMCILARA HEDİYE VEREREK, KADINLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ. PANEL TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ İLE SON BULDU.

Bu içerik 10.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 610 kez okundu.