KEMAN EĞİTİMİNDE TEMEL TEKNİKLER KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASI…

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ SAYIN PROF. YILMAZ ŞENDURUR İLE "KEMAN EĞİTİMİNDE TEMEL TEKNİKLER" KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASI, DEKAN YARDIMCILARIMIZ, MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KATKILARIYLA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

ÖZGEÇMİŞ

1957’da Keşan’da doğdu. İlköğrenimini Keşan’da tamamladıktan sonra Kepirtepe İlk öğretmen Okulu’na parasız yatılı olarak girdi. Buradaki 3 yıllık Ortaöğretimden sonra Ankara İlköğretmen Okulu bünyesindeki müzik seminerine geçti. Ali İhsan ÜNAL’ın keman öğrencisi olarak öğrenimine başladı. Bu okulu bitirdikten sonra iki ay Ağrı’nın Eleşkirt Kazası’nın Tahir Nahiyesi’nde İlkokul öğretmenliği yaptı. Daha sonra İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne girerek keman çalışmalarını Prof. Cemalettin GEBELEZ , Prof. Fethi KOPUZ ile sürdürdü. Bu okulu bitirdikten sonra üç yıl ortaöğretimde müzik öğretmenliği yaptı. 1981’de kazandığı sınavla Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Müzik Bölümüne asistan oldu. Asistanlık çalışmalarını Prof. Dr. Ali UÇAN ile sürdürdü. 1982’de Gazi Yüksek Öğretmen Okulu’nun Fakülteye dönüştürülmesiyle birlikte öğretim görevliliğine atandı. 1986’da İstanbul’da 1987’de Samsun’da açılan Müzik Öğretmeni Monitör Yetiştirme kurslarında öğretmen olarak görev aldı. 1985 yılında açılan Lisans Tamamlama Programını bitiren Yılmaz ŞENDURUR, 2809 Sayılı Yasanın geçici 10. Maddesinden yararlanarak 1988’de Öğretim Üyeliğine yükseltildi ve Yrd. Doç. ünvanı aldı. 15 Mayıs 1991 tarihinde “Sanatta Yeterlik” aldı. 2547 Sayılı Yükseköğretim kanununun ilgili maddeleri ve Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümleri uyarınca 01.10.1995 tarihinde girdiği Doçentlik sınavını başararak Doçentlik ünvan ve yetkisini aldı. 13 Temmuz 2004 yılında Profesör oldu. Akademik  Oda Orkestrası üyesi olan Yılmaz ŞENDURUR orkestra ile çok sayıda konserlere katıldı. Gazi Konser Salonu’nda Resitaller verdi. Singapur, Tayland, Hollanda, Almanya, Rusya, Endonezya, İngiltere ve Bulgaristan’da düzenlenen “Türk Kültürü”nü Tanıtım Etkinliklerinde Keman Sanatçısı olarak görev aldı. 4 Ocak 2006’da Kastamonu Eğitim Fakültesine Dekan olarak atandı. 13 Eylül 2006’da Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Halen Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Bu içerik 08.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 277 kez okundu.