KLASİK EDEBİYAT METİNLERİNİN ŞÂHİTLİĞİNDE ŞANLI BAYRAĞIMIZIN SEMBOLİZMİ ADLI KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MUHAMMET NUR DOĞAN TARAFINDAN SUNULAN “KLASİK EDEBİYAT METİNLERİNİN ŞÂHİTLİĞİNDE ŞANLI BAYRAĞIMIZIN SEMBOLİZMİ" ADLI KONFERANS 27 NİSAN 2017 TARİHİNDE EĞİTİM FAKÜLTESİ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. KONFERANSA EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. AHMET ATİLLÂ ŞENTÜRK, AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER KATILDI.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLAYAN PROGRAMDA, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM, BİR SELAMLAMA KONUŞMASI YAPARAK BÜTÜN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ.
PROF. DR. MUHAMMET NUR DOĞAN, BAYRAĞIMIZIN SEMBOLLERİ İLE İLGİLİ OLARAK EN ÖNEMLİ KAYNAĞIN KLASİK EDEBİYAT METİNLERİ OLDUĞUNU, BAYRAĞIMIZIN KIRMIZI RENGİNİN, YILDIZIN VE HİLÂLİN BU METİNLERİNDE HANGİ SEMBOLİK MANALARA KARŞILIK GELDİĞİNİ ÖRNEK METİNLER SUNARAK AYRINTILI OLARAK İZAH ETTİ. "VARLIĞIMIZIN, İZZET VE İKBALİMİZİN TİMSALİ OLAN BAYRAĞIMIZIN KIZIL ZEMİNİNDE HİLÂL VE YILDIZIN YAN YANA DURUŞU, DİN-İ MÜBİN-İ İSLAMIN HİLÂLİ İLE BAHTIMIZIN YILDIZI OLAN DEVLETİN KIRÂNIDIR. RENGİNİ ADÂLET VE MEDENİYETİN ŞAFAĞINDAN ALAN BAYRAĞIMIZIN BURCUNDA YAN YANA ARZ-I ENDÂM EDEN İSLAM HİLÂLİ İLE DEVLET-İ EBED MÜDDETİMİZİN PARLAK YILDIZI, İNSANLIĞINI UFKUNDA EN BÜYÜK BAHT, TALİH VE KUTLULUK İŞARETİ OLARAK SONSUZA KADAR DALGALANACAKTIR." İFADELERİ İLE KONFERANSINI TAMAMLADI.
SORU CEVAP BÖLÜMÜNÜN ARDINDAN PROF. DR. MUHAMMET NUR DOĞAN'A, PROF. DR. RIDVAN CANIM TARAFINDAN VERİLEN TEŞEKKÜR BELGESİ VE ÇİÇEK TAKDİMİYLE PROGRAM SONA ERDİ.
Bu içerik 28.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 204 kez okundu.