Uluslararası Balkan Eğitim Bilimleri Kongresi düzenlendi.

Stara Zagora Trakia (Trakya) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan STANKOV ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK’ün onursal başkanlığında 12-13 Eylül 2013 tarihlerinde Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde Uluslararası Eğitim Konferansı gerçekleştirildi.

Konferansa, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Makedonya Üsküp Kiril -Metodius Üniversitesi St. Kliment Ohridski Eğitim Fakültesi, Hırvatistan Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Stara Zagora Trakia Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Stara Zagora Belediyesi Pedagogika Dergisi Prosveta Yayınevi katıldı.

İki gün süren kongre 12 Eylül 2013 Perşembe günü saat 10:00'da Stara Zagora'da açılış töreniyle başladı.  Uluslararası Eğitim Konferansı’nda Stara Zagora Trakia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan STANKOV, Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Dekanımız Prof. Dr. Ali İhsan ÖBEK, Stara Zagora Trakia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Krasimira MUTAFCHIEVA, Üsküp Kiril Metodius Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vlado TIMOVSKI ve Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ivan PRSKALO birer konuşma yaptılar.

Kongrede ülkemizin çeşitli üniversitelerinden ve Eğitim Fakültemizden çok sayıda akademisyen bildirilerini sundu.

Balkan Eğitim Fakültelerinin ortaklaşa yürüttükleri kongrelerin dokuzuncusunun Üniversitemiz tarafından Ekim 2014'te düzenlenmesi karara bağlandı.

Bu içerik 19.09.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1545 kez okundu.