Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Okul Öncesi Öğretmenliği programı temel bilgi ve becerilere sahip etkili okul öncesi öğretmenlerini yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Yedi yaşına kadar olan çocuklarla çalışacak öğrencilere gerekli bilgileri kazanmalarını ve alanla ilgili becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır.
Anabilim dalında Okul Öncesi Öğretmenliği programı alan deneyimleriyle teorik eğitimi birleştiren dört yıllık bir programdır. Öğretim kadrosu 1 doçent ile 2 yardımcı doçentten oluşmaktadır. Üç sınıfta toplam 104 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrenciler eğitimleri süresince devlet okullarında 3 dönemlik öğretmenlik uygulama çalışmaları yapmaktadırlar.
Eğitim programındaki tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler Okul Öncesi Öğretmenliği alanında lisans diploması alırlar.
Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 9828 kez okundu.