TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ'NDE "ÖĞRETMEN OLMAK" ADLI KONFERANS VERİLDİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ANABİLİM DALI VE ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ TOPLULUĞU (EÇET) İŞ BİRLİĞİ İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜNLERİ KAPSAMINDA 6 NİSAN 2018 SAAT 14.00-16.00 ARASINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KONFERANS SALONUNDA MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR.RENGİN ZEMBAT TARAFINDAN "ÖĞRETMEN OLMAK " ADLI KOFERANS DÜZENLENMİŞTİR. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜNLERİ'NİN AÇILIŞ KONUŞMASI EÇET AKADEMİK DANIŞMANI VE TEMEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANI PROF.DR.SAYIN EMİNE AHMETOĞLU TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. AHMETOĞLU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜNLERİ ETKİNLİĞİNİN "ÖĞRETMEN OLMAK" ADLI KONFERANS İLE BAŞLADIĞI 13 NİSAN'DA MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DR.ÖĞR.Ü. İBRAHİM  H. ACAR TARAFINDAN "OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖĞRETMEN ÇOCUK İLİŞKİSİ" ADLI VE YİNE AYNI GÜN MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI DR.ÖZGE ÜNSAL TARAFINDAN "REGGİO EMİLİA YAKLAŞIMI VE PROJE TABANLI EĞİTİM " VE 16 NİSAN 2018'DE İSTANBUL BAHÇEŞEHİR ANAOKULU MÜDÜRÜ MÜZEYYEN KARDAŞ KOÇAK VE SİNEM ERENER ÜNAL TARAFINDAN "ORMAN OKULLARI" ADLI KONFERANSLA DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜNLERİ'NİN İLK KONFERANSI PROF.DR.RENGİN ZEMBAT TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ. KONFERANS İÇERİĞİNDE SAYIN ZEMBAT'IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDEDİR : " 21. YÜZYILIN İLK ÇEYREĞİNDE BİLGİYE ERİŞİM VE BİLGİNİN KULLANIMINDA YAŞANILAN DEĞİŞİMDEN; TOPLUMLARIN BİREYLERDEN BEKLENTİLERİ DE AYNI ŞEKİLDE ETKİNLENMİŞTİR. DAHA ÖNCEKİ YÜZYILLARDA BİLGİYİ ÖĞRENMENİN MERKEZDE OLDUĞU EĞİTİM BİÇİMLERİNDEN; BUGÜN, ÖĞRENENİN MERKEZDE OLDUĞU EĞİTİM YAKLAŞIMINA GEÇİLMİŞTİR. 20.YÜZYILDA TEMELLERİ ATILAN VE GÜNÜMÜZE DEK GELEN, GÜNÜMÜZDE ÇAĞDAŞ EĞİTİM POLİTİKALARININ KALBİNİ OLUŞTURAN ÇOCUK MERKEZLİ EĞİTİM YAKLAŞIMLARI, 21. YY ÖĞRETMENİNİN SAHİP OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİ DE DEĞİŞTİRMİŞTİR. ÖYLE Kİ BU DEĞİŞİM YAŞAM BOYU ÖĞRENME FELSEFESİNİ TEMEL ALAN, TEKNOLOJİDEN FAYDALANAN, ETKİLİ SORULAR SORMASININ YANI SIRA ÖZELLİKLE SORULAR SORDURAN VE BÖYLELİKLE ÇOCUKLARIN YARATICI VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİNİ HAREKET GEÇİREN, YENİLİKÇİ, GİRİŞİMCİ, LİDER ÖĞRETMENLERİN İHTİYACINI ORTAYA KOYMUŞTUR. ARAŞTIRAN, ÖĞRENEN, DEĞİŞEN VE DÖNÜŞTÜREN ÖĞRETMENLER GELECEK YÜZYILIN BELKİ DE HENÜZ ADINI BİLMEDİĞİMİZ MESLEKLERİNİ YAPACAK, MUTLU BİREYLERİNİ YETİŞTİRECEKLERDİR. "

Bu içerik 09.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 257 kez okundu.